7 tips om voetklachten tijdens het werk te voorkomen

Optimale bescherming met de veiligheidsschoenen van Shraks

Werken kan fysiek zwaar zijn, vooral als het gaat om werk waarbij je veel moet staan of lopen. Als je dagelijks langere tijd op je voeten moet staan, dan zijn goede werkschoenen van groot belang. Het dragen van de verkeerde schoenen kan namelijk leiden tot pijnlijke voeten en andere klachten die je werkzaamheden kunnen belemmeren. In deze blog gaan we hier verder op in en geven we een aantal tips om pijnlijke voeten in je werkschoenen te voorkomen.

Tip 1: Kies de juiste maat

Het lijkt een open deur, maar het kiezen van de juiste maat werkschoenen is essentieel voor het voorkomen van pijnlijke voeten. Schoenen die te groot zijn, zorgen voor extra druk op de tenen en de voorvoet. Schoenen die te klein zijn, knellen juist af en kunnen leiden tot blaren en andere wondjes. Daarom is het belangrijk om de juiste maat werkschoenen te kiezen. Bij Shraks hebben we werkschoenen in verschillende maten, zodat er altijd een paar is dat perfect bij jouw voeten past.

Tip 2: Kies de juiste veiligheidsklasse

Werkschoenen zijn verkrijgbaar in verschillende veiligheidsklassen. Bij Shraks verkopen we werkschoenen in de veiligheidsklasse SB en S1P. Maar wat houden deze klassen eigenlijk in? De veiligheidsklasse SB betekent dat de werkschoen voorzien is van een stalen neus en dat de schoen antistatisch is. De veiligheidsklasse S1P betekent dat de werkschoen ook voorzien is van een stalen tussenzool die de voet beschermt tegen scherpe voorwerpen. Het is belangrijk om de juiste veiligheidsklasse te kiezen die past bij jouw werkzaamheden. Zo ben je verzekerd van voldoende bescherming voor je voeten en voorkom je klachten. Benieuwd welke veiligheidsklasse jij nodig hebt? Je leest het hier.

Tip 3: Kies voor goede demping

Als je veel moet staan of lopen tijdens je werkzaamheden, is het belangrijk dat je werkschoenen een goede demping heeft. Een goede demping zorgt ervoor dat de schokken van het lopen worden opgevangen en dat de druk op je voeten wordt verminderd. Dit voorkomt niet alleen pijnlijke voeten, maar ook andere klachten zoals rugpijn en vermoeidheid. Bij Shraks hebben we werkschoenen met een uitstekende demping, zodat je comfortabel kunt werken zonder pijnlijke voeten.

Tip 4: Kies voor goede ventilatie

Als je langere tijd werkschoenen draagt, dan kan het snel warm worden in de schoenen. Dit kan leiden tot zweetvoeten en andere ongemakken. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor werkschoenen met goede ventilatie. Zo blijven je voeten droog en fris, en voorkom je nare geurtjes. Bij Shraks hebben we werkschoenen met ventilatiegaatjes en ademende materialen, zodat je de hele dag comfortabel kunt werken zonder last te hebben van warme en klamme voeten.

Tip 5: Zorg voor de juiste ondersteuning

Als je langere tijd op je voeten staat, dan is het belangrijk dat je werkschoenen de juiste ondersteuning bieden. Goede ondersteuning zorgt ervoor dat je voeten op de juiste manier worden belast en dat de druk op de voetzolen wordt verminderd. Hierdoor voorkom je niet alleen pijnlijke voeten, maar ook klachten aan je knieën, heupen en rug. Bij Shraks hebben we werkschoenen met een ergonomisch ontwerp en een uitstekende ondersteuning voor de voeten. Zo kun je comfortabel en gezond werken zonder klachten.

Tip 6: Zorg voor regelmatige pauzes

Als je langere tijd op je voeten moet staan, dan is het belangrijk om regelmatig pauzes te nemen. Tijdens deze pauzes kun je even zitten en je voeten laten rusten. Dit zorgt ervoor dat de bloedcirculatie in je voeten wordt gestimuleerd en dat de druk op je voeten wordt verminderd. Hierdoor voorkom je niet alleen pijnlijke voeten, maar ook vermoeidheid en andere klachten.

Tip 7: Onderhoud je werkschoenen goed

Om te voorkomen dat je werkschoenen gaan knellen of scheuren, is het belangrijk om ze goed te onderhouden. Maak je werkschoenen regelmatig schoon en smeer ze het liefst ook eens in zoveel tijd in met een goede conditioner. Hierdoor blijven de schoenen soepel en gaan ze langer mee. Het kan daarnaast ook goed zijn om regelmatig je inlegzolen te vervangen. Zo blijft de demping goed en voorkom je klachten aan je voeten en gewrichten.

Kies voor comfort en veiligheid met de werkschoenen van Shraks

Pijnlijke voeten tijdens het werk zijn erg vervelend en kunnen je werkzaamheden belemmeren. Gelukkig kun je met de juiste werkschoenen en een aantal simpele tips deze klachten voorkomen. Kies de juiste maat en veiligheidsklasse, zorg voor goede demping en ventilatie, kies voor goede ondersteuning, neem regelmatig pauzes en onderhoud je werkschoenen goed. Bij Shraks hebben we een ruim assortiment aan werkschoenen die aan al deze eisen voldoen. Zo kun je comfortabel en gezond werken zonder pijnlijke voeten en andere klachten. Benieuwd naar onze nieuwste collectie? Bekijk het hier!

Volgende lezen

Optimale bescherming met de werkschoenen van Shraks
Ademende Werksschoenen: Optimaal Comfort in Warme Werkomgevingen

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.