Shraks - Dé specialist in werkschoenen voor de zorg

Werken in de zorg brengt vele uitdagingen met zich mee, waaronder lange dagen, intensief lopen en staan, en de constante zorg voor de veiligheid van zowel de patiënten als de werknemers zelf. Goede werkschoenen zijn daarom van groot belang voor het comfort, de veiligheid en de gezondheid van zorgmedewerkers. Bij Shraks begrijpen we jouw behoeften als geen ander en daarom bieden wij een ruim assortiment aan werkschoenen die speciaal ontworpen zijn voor de zorgsector. Onze werkschoenen bieden niet alleen de nodige bescherming, maar zijn ook nog eens comfortabel en stijlvol.

Wat maakt werkschoenen goed voor gebruik in de zorg?

De werkschoenen die Shraks aanbiedt voor gebruik in de zorgsector zijn speciaal ontworpen om aan de specifieke eisen en behoeften van zorgmedewerkers te voldoen. Zo bieden deze werkschoenen niet alleen bescherming tegen mogelijke gevaren, maar zijn ze ook comfortabel en gezond voor de voeten, die bij zorgmedewerkers vaak intensief worden gebruikt.

De werkschoenen voor de zorg die Shraks aanbiedt, zijn bijvoorbeeld voorzien van antislipzolen die het risico op uitglijden en vallen verkleinen. Dit is vooral belangrijk in omgevingen waar vaak vloeistoffen en andere materialen op de grond liggen. Daarnaast zijn deze werkschoenen voorzien van een ademend membraan, wat ervoor zorgt dat de voeten droog en comfortabel blijven, zelfs tijdens lange werkdagen.

Een ander belangrijk kenmerk van de werkschoenen voor de zorg die Shraks aanbiedt, is de stalen of composiet neus die bescherming biedt tegen vallende voorwerpen. Dit is bijvoorbeeld van belang bij het tillen en verplaatsen van zware medische apparatuur of patiënten.

De veiligheidsnormering van werkschoenen in de zorg

Veiligheidsschoenen voor gebruik in de zorgsector moeten voldoen aan specifieke veiligheidsnormeringen om de veiligheid van zorgmedewerkers te waarborgen. Twee veelvoorkomende veiligheidsnormeringen voor werkschoenen zijn de SB- en S1P normering.

De SB-normering geeft aan dat de werkschoenen voorzien zijn van een stalen of composiet neus die bescherming biedt tegen vallende voorwerpen met een energie van 200 Joule. Deze normering is geschikt voor werksituaties waarbij het risico op vallende voorwerpen aanwezig is, zoals bijvoorbeeld in de zorgsector bij het tillen en verplaatsen van zware medische apparatuur of patiënten.

De S1P-normering omvat alle kenmerken van de SB-normering en biedt daarnaast ook bescherming tegen penetratie van de zool. Dit betekent dat de werkschoenen voorzien zijn van een antiperforatiezool die bescherming biedt tegen scherpe voorwerpen, zoals spijkers of glas. Dit is vooral belangrijk in omgevingen waar scherpe materialen op de grond kunnen liggen.

Hoewel zowel de SB- als de S1P-normering geschikt zijn voor gebruik in de zorgsector, is de keuze afhankelijk van de specifieke werkomstandigheden en -vereisten. Bij Shraks bieden we werkschoenen aan die voldoen aan beide normeringen, zodat zorgmedewerkers een ruime keuze hebben aan veiligheidsschoenen die passen bij hun werkomstandigheden en -behoeften.

Meer over de verschillende klassen veiligheidsschoenen lees je hier. 

Shraks werkschoenen voor bedrijven

Naast individuele zorgmedewerkers die op zoek zijn naar werkschoenen, biedt Shraks ook mogelijkheden voor bedrijven die werkschoenen willen aanschaffen voor hun organisatie. Het dragen van de juiste werkschoenen is immers van groot belang voor de veiligheid en gezondheid van de werknemers, en daarom is het belangrijk om te kiezen voor hoogwaardige werkschoenen.

Shraks biedt aantrekkelijke prijzen voor bedrijven die werkschoenen willen aanschaffen in grotere aantallen. Door te kiezen voor Shraks als leverancier van werkschoenen voor de organisatie, kunnen bedrijven dus besparen op de kosten en toch verzekerd zijn van hoogwaardige werkschoenen die voldoen aan de geldende veiligheidseisen.

Of je nu op zoek bent naar sportieve werkschoenen of juist liever gaat voor een klassieke uitstraling, bij Shraks vind je het allemaal.

Ben je op zoek naar hoogwaardige werkschoenen voor de zorg? Bekijk dan het assortiment van Shraks en laat je adviseren over welke werkschoenen het beste bij jouw werkzaamheden passen. Bescherm je voeten en ga voor comfort en veiligheid met Shraks!