Ontdek de verschillende klassen veiligheidsschoenen!

Veilige werkschoenen die eruit zien als sneakers

Als het gaat om veiligheid op de werkvloer, is het dragen van de juiste schoenen een absolute must. Werkschoenen zijn er in vele soorten en maten en het is belangrijk om de juiste keuze te maken op basis van de risico's die je loopt tijdens je werkzaamheden. In deze blog gaan we dieper in op de verschillende klassen van veiligheidsschoenen die beschikbaar zijn.

Veiligheidsklasse SB: Toeschouwerveiligheidsschoenen

Toeschouwerveiligheidsschoenen zijn ontworpen voor situaties waarin er geen specifieke risico's zijn, zoals in een kantoor- of winkelomgeving. Ze zijn bedoeld om te beschermen tegen algemene gevaren, zoals uitglijden en struikelen, en zijn voorzien van een antislipzool en een versterkte neus om bescherming te bieden tegen stoten.

Veiligheidsklasse S1: Werkschoenen met een veiligheidsneus

Werkschoenen met een veiligheidsneus zijn ontworpen om de tenen te beschermen tegen zware voorwerpen die per ongeluk op de voet kunnen vallen. Deze schoenen zijn gemaakt van materialen zoals staal, aluminium of composiet en zijn verkrijgbaar in verschillende niveaus van bescherming. Ze zijn ideaal voor mensen die in magazijnen werken of in de bouwsector.

Veiligheidsklasse S1P: Werkschoenen met een veiligheidsneus en antistatische zool

Werkschoenen van klasse 3 zijn vergelijkbaar met werkschoenen van klasse 2, maar hebben ook een antistatische zool. Dit betekent dat de schoenen de opbouw van statische elektriciteit voorkomen, wat belangrijk is bij het werken met elektrische apparatuur en in explosiegevaarlijke omgevingen.

Veiligheidsklasse S2: Werkschoenen met een veiligheidsneus en antiperforatiezool

Werkschoenen van klasse 4 bieden dezelfde bescherming als werkschoenen van klasse 2, maar hebben ook een antiperforatiezool. Dit betekent dat de zool bestand is tegen penetratie door scherpe voorwerpen, zoals spijkers of glasscherven. Deze schoenen zijn ideaal voor mensen die werken in de bouw of in de metaalindustrie.

Veiligheidsklasse S3: Werkschoenen met een veiligheidsneus, antistatische zool en antiperforatiezool

Werkschoenen van klasse 5 bieden de hoogste mate van bescherming en combineren alle functies van werkschoenen van klasse 2, 3 en 4. Ze zijn ideaal voor mensen die werken in omgevingen met meerdere risico's, zoals de bouw of de chemische industrie.

Overige veiligheidsklassen

Naast deze klassen zijn er nog andere kenmerken waar je op moet letten bij het kiezen van werkschoenen. Zo zijn er schoenen die speciaal zijn ontworpen voor specifieke beroepen, zoals brandweermannen, en schoenen die extra isolatie bieden tegen koude temperaturen. Daarnaast zijn er ook speciale schoenen voor mensen met platvoeten of voetproblemen, zoals een hoge wreef of overpronatie.

Andere factoren om te overwegen bij het kiezen van werkschoenen

Het is ook belangrijk om te kijken naar de mate van comfort en ondersteuning die de schoenen bieden. Veel werkschoenen zijn voorzien van extra padding en een goede ondersteuning voor de voetboog om vermoeidheid en pijn in de voeten te voorkomen. Daarnaast zijn er ook schoenen die zijn uitgerust met ademende materialen om oververhitting en zweetvoeten te voorkomen.

Normen en certificeringen

Bij het kiezen van werkschoenen is het verstandig om te kijken naar de normen en certificeringen waaraan de schoenen voldoen. In Europa moeten werkschoenen bijvoorbeeld voldoen aan de EN-ISO 20345-norm, waarbij elke klasse een specifiek niveau van bescherming vertegenwoordigt. In de Verenigde Staten worden werkschoenen vaak beoordeeld op basis van de ASTM-normen.

Het belang van het passen van werkschoenen

Tot slot is het ook belangrijk om de juiste maat te kiezen en de schoenen te passen voordat je ze koopt. Werkschoenen die te groot of te klein zijn kunnen leiden tot blaren, wrijving en ongemak, wat de veiligheid op de werkplek kan verminderen.


Kortom, het kiezen van de juiste klasse veiligheidsschoenen is essentieel voor een veilige werkomgeving. Het is belangrijk om te kijken naar de specifieke risico's van je werkplek en de kenmerken van de verschillende klassen werkschoenen om de juiste keuze te maken. Door te investeren in kwalitatief hoogwaardige werkschoenen die comfortabel en veilig zijn, kun je jezelf beschermen tegen letsel en gezondheidsproblemen op de werkplek.

Op zoek naar veilige en comfortabele werkschoenen die eruit zien als sneakers?

Als je op zoek bent naar veiligheidsschoenen met de klasse SB die niet alleen bescherming bieden, maar ook comfortabel zijn om te dragen, dan is Shraks de juiste keuze voor jou. Onze SB-veiligheidsschoenen zijn ontworpen om de minimale veiligheidsnormen te overtreffen en tegelijkertijd te zorgen voor het ultieme draagcomfort, zodat je de hele dag veilig en comfortabel kunt werken.

Bezoek onze website vandaag nog en bekijk ons assortiment van SB-veiligheidsschoenen. We bieden verschillende stijlen en maten aan om aan jouw specifieke behoeften te voldoen. Bestel nu en bescherm jezelf tegen letsel op de werkplek, terwijl je tegelijkertijd geniet van comfortabele en duurzame schoenen.

Volgende lezen

Stijlvolle werkschoenen van Shraks

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.