Werkschoenen tegen zweetvoeten - Shraks

Werkschoenen tegen zweetvoeten

 

We kennen het allemaal: die lange dagen op de werkvloer waarbij je het gevoel hebt dat je voeten gevangen zitten in een mini-sauna. En dan: zweetvoeten! Behoorlijk ongemakkelijk,  met allerlei nare problemen op de koop toe. Wat kun je doen om zweetvoeten in werkschoenen te voorkomen? En zijn er ook werkschoenen tegen zweetvoeten? Je leest het hier, op het blog van Shraks.

Het probleem van zweetvoeten

Zweetvoeten in je werkschoenen kunnen je dag behoorlijk verpesten. Je voeten voelen nat en glibberig aan, maar je kunt niet even de schoenen uitschoppen om ze te luchten. Naast het ongemak heb je ook nog de vervelende geurtjes waar niemand blij van wordt. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de gezondheidsrisico's zoals schimmelinfecties en blaren. Tijd om afscheid te nemen van deze zomerse ellende!

Werken op sneakers?

Zou het dragen van sneakers niet perfecte oplossing tegen zweetvoeten op de werkvloer zijn? Die zijn vaak licht, luchtig en gemaakt om langdurig gedragen te worden. Maar ja, dan mis je de voornaamste reden om werkschoenen te dragen en dat is natuurlijk bescherming van je voeten en tenen.

 

We hebben geweldig nieuws voor je ….

Je kunt nu werken op sneakers, lichtgewicht en ademend, die je tenen beschermen tegen stoten en vallende objecten, je voeten beschermen tegen scherpe objecten op de vloer en je helpen grip te houden in glibberige situaties. Ze zijn er ook in anti-statische uitvoering. Ontdek de werksneakers van Shraks, de perfecte werkschoenen tegen zweetvoeten.

 

Shraks: de werkschoenen tegen zweetvoeten

Werkschoenen die goed ademen zijn echt een game changer. Ze zorgen ervoor dat overtollige warmte en vocht kunnen ontsnappen, zodat je voeten koel en droog blijven. En dat is een belangrijke stap naar een werkend leven zonder zweetvoeten. Doordat het vocht efficiënt wordt afgevoerd, worden je schoenen en voeten een minder aantrekkelijke habitat voor bacteriën en schimmels. Dat betekent ook minder bacteriën op de huid die zweet omzetten in isovaleriaanzuur, de veroorzaker van zweetvoeten. Met Shraks werksneakers pak je het probleem van zweetvoeten aan bij de oorzaak.

 

Meer tips om zweetvoeten te voorkomen

De een heeft meer aanleg voor zweetvoeten dan de ander. Deze tips kunnen je helpen om zweetvoeten te voorkomen:

 

  • Sokken: Kies voor sokken van natuurlijke materialen: Katoenen of bamboe sokken helpen om vocht beter te absorberen en laten je voeten ademen.
  • Laat je schoenen luchten: Geef je schoenen de kans om te drogen en te luchten. Als het kan tijdens de pauzes, maar zeker na een lange dag werken.
  • Schoenenwissel: Wissel twee of meer paar werkschoenen af en laat ze tussentijds goed luchten. Zo krijgen schimmels en bacteriën minder kans.
  • Voetverzorging: Gebruik een speciale voetcrème of -spray met antitranspirant. Deze producten reguleren de zweetproductie en houden je voeten fris.
  • Schoonmaak: Was je schoenen regelmatig met een speciale reiniger voor schoenen. Zo verwijder je viezigheid en geurveroorzakende bacteriën.
  • Professionele hulp: Heb je last van overmatige transpiratie of schimmels? Ga dan naar je huisarts. Deze kan je gerichter adviseren, een behandeling voorschrijven of doorsturen naar een specialist.

 

Zeg vaarwel tegen zweetvoeten op de werkvloer

Zweetvoeten zijn vervelend, maar gelukkig zijn er genoeg manieren om ze te voorkomen. Kies voor ademende werkschoenen, volg onze tips en je zult merken dat je voeten en collega’s je dankbaar zullen zijn. Klaar om de overstap te maken?

Bekijk onze collectie zomerwerkschoenen en geniet van droge, frisse voeten op de werkvloer.

Volgende lezen

Innovatief Ontwerp van Moderne Werkschoenen

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.